Daan en Willemijn's weblog

Dit is de weblog van Daan en Willemijn, over de reis naar Tanzania en Malawi, die we maakten van april t/m juli 2005.

31.1.05

Eva De Maya Centre, Malawi

We hebben mail gekregen van het Eva De Maya Centre, in Malawi. Het komt er op neer dat we daar kunnen helpen vanaf eind mei t/m eind juni! We zijn echt ontzettend blij met dit project, en de kosten vallen ook reuze mee: 6 euro per persoon per dag, incl kost en inwoning, en je leeft temidden van de plaatselijke bevolking, wat natuurlijk erg leuk is.

van de site:
Het Eva Demaya Centrum heeft als doel gelegenheid te bieden aan Europeanen en Afrikanen om elkaar, vanuit begrip en respect voor elkaars levenwijze, te ontmoeten en van daaruit te komen tot activiteiten die de lokale bevolking helpen hun levenssituatie te verbeteren.

De oprichters van de Stichting achten het van groot belang dat alle betrokkenen elkaars cultuur, gewoonten, gedachtengang en handelswijze respecteren en willen leren kennen en begrijpen. Concreet betekent dit dat gemotiveerde vrijwilligers, die zich gedurende een bepaalde tijd voor Malawi willen inzetten, op het centrum zullen kunnen wonen temidden van de afrikaanse gemeenschap.
Het Eva Demaya Centre wordt gebouwd op traditionele Malawise wijze, en wordt gekenmerkt door eenvoud. Het Eva Demaya Centre huisvest een polikliniek, waar westerse, homeopatische en de traditionele Malawise geneeswijzen worden uitgeoefend. Er worden op het Centrum aktiviteiten ondernomen op het gebied van de gezondheidszorg, aidspreventie, nood-voedselhulp en de landbouw.

We hopen echt dat het allemaal doorgaat, het lijkt in ieder geval erg positief. Zodra we meer weten, posten we het!

Linkje