Daan en Willemijn's weblog

Dit is de weblog van Daan en Willemijn, over de reis naar Tanzania en Malawi, die we maakten van april t/m juli 2005.

22.2.05

Lariam

Rotterdam
Zo, vandaag begonnen met het slikken van Lariam, het ouderwetse paardenmiddel tegen malaria. Was nog een leuke belevenis bij de apotheek gister. nadat we Lariam hadden gekocht vroegen we voor de zekerheid nog even hoe duur Malarone zou zijn (het nieuwe middel zonder bijwerkingen die je van Lariam wel kan krijgen: enge levendige dromen, misselijkheid, gespannen gevoel etc.), en toen werd er gezegd dat malarone bijna net zo duur als Lariam zou zijn (99 euro tov 85), dus toen zeiden wij: wissel ze dan maar om, dan liever Malarone. Goed, alles teruggedraaid en de malarone bij elkaar gepakt (tientallen doosjes pillen aangezien malarone dagelijks geslikt moet worden=113 pillen, en lariam wekelijks). Toen kwam de factuur uit de printer: 297 euro! Per persoon! Bleek dat ze eerder de prijs van malarone junior had gepakt. Jammer voor hun dus (het werd ondertussen steeds drukker en de apothekersassistentes kregen een beetje ruzie) maar toen moest alles weer worden omgeruild.
Erg fijn allemaal. Anyway: we hebben inmiddels onze tickets gehaald en ook de laatste vaccinatie (voor gele koorts) zit in onze armen. Kortom: ready to go! Jammer dat we nog 4 weken moeten werken voor we gaan. Maar ach, het geld is ook wel welkom.
Over geld gesproken: we hebben een brief geschreven aan vrienden, collega's en familie, om te vragen of mensen ons willen sponsoren voor een klein bedrag. Dat geld gaat dan natuurlijk niet op aan bier of duikcursussen, maar wordt nuttig besteed, met name aan de projecten waar we gaan werken. Wanneer de brief echt af is zullen we 'm hier ook op zetten, wie dat wil (ook lezers van deze site) mag iets doneren, voel je echter absoluut niet verplicht.
Tot zover maar weer, tot de volgende update.