Daan en Willemijn's weblog

Dit is de weblog van Daan en Willemijn, over de reis naar Tanzania en Malawi, die we maakten van april t/m juli 2005.

7.4.05

hallo dan, hier radio blantyre...

we zitten nu vanaf gistermiddag in blantyre bij Doogles. Erg relaxed: fijne toko om in te tukken..onder een avocadoboom..zwembad...lekker eten...bar...kuche kuche (koetsjie koetsjie) bier....(kuche kuche betekent: all night long...en is goed te tanken..)Blantyre is ook een leuke stad, wel heel druk, maar heel leuk om lekker doorheen te wandelen, beetje rondkijken, versteld staan van hoeveel die mensen hier op hun hoofd kunnen dragen, dat is echt ongelooflijk!Het viel ons gisteren tijdens de busrit van Lilongwe naar Blantyre (die overigens erg relaxed was) op dat echt alle mensen hier zo mooi rechtop lopen.
Gisterenmiddag hebben we ethiopisch gegeten, injera's met saus. was erg lekker en leek wel heel erg op de injera's die we zelf wel eens maken. Gisteravond kuche kuche aan de bar gehangen met wat andere backpackers, eentje heette Tank, en tanken dat kon ie wel.. Wat wel een beetje jammer is, is dat je hier echt om half zes wakker wordt van het lawaai dat die fijne omroeper van het busstation vanaf dan maakt..maar goed..morgen gaan we richting zomba. Dat schijnt een heel leuk stadje te zijn, een universiteitsstad. Waarschijnlijk gaan we de dag erna een beetje wandelen in het zombagebergte en dan richting lake malawi.
Oja, ik heb een paar dagen geleden mn eerste malawi kookboek gekocht, erg grappig!

De groeten en tot mails!

D&W

ps. ik zal even proberen wat foto's aan dit berichtje te hangen. Nog niet veel spectaculairs gefotografeerd omdat ik in de grote stad liever niet beroofd word van dat apparaatje. Wel al heel veel prachtige would-be foto's gezien (bijv. alle minibusjes hebben een bijbeltekst of god-prijzing achterop staan, en alle winkeltjes hebben de prachtigste zelfgeschilderde reclames op de gevel staan). Maar ach, dat komt nog wel.