Daan en Willemijn's weblog

Dit is de weblog van Daan en Willemijn, over de reis naar Tanzania en Malawi, die we maakten van april t/m juli 2005.

5.4.05

laatste dag in Lilongwe

vandaag zouden we naar dat nature sanctuary gaan maar er hing een blaadje bij de receptie dat er de laatste tijd wel erg veel stabbings en robberies waren in de bush-bush van dat park. Toch maar liever niet dus. Net een busticket (7u daar zijn en dan minstens 4u in een relatief luxe bus)gekocht naar Blantyre, de 2e stad van Malawi, en dan gaan we van daaruit langzaam langs het meer terug naar Lilongwe om daar de 25e te starten in het central hospital. Waarschijnlijk kunnen we daar meelopen op de afdelingen kindergeneeskunde, interne geneeskunde en psychiatrie (op ons verzoek). Het was eerst ons idee om via het meer richting het zuiden te gaan, maar dat schijnt erg lastig te zijn..

Het leven is hier erg relaxed en goedkoop. Overdag een graadje of 30 maar in de schaduw goed te knarsen, en snachts koelt het lekker af (mede dankzij ons hoge hutje).

In Blantyre gaan we wrsch eerst naar Doogles (zoek maar eens op in internet), een soort van Kiboko lodge maar dan met zwembad. Na 1 of 2 dagen zullen we dan wel uit de grote stad weggaan.

Onze sms doet het nog steeds niet, een technische storing volgens de klantenservice, maar als ie t morgen nog niet doet dan kopen we een prepaid kaart van de andere aanbieder. We zitten bij de goedkoopste: Telekom, en de ander heet CellTel. Maargoed, de groeten voor nu en tot mails!

Daan en Willemijn