Daan en Willemijn's weblog

Dit is de weblog van Daan en Willemijn, over de reis naar Tanzania en Malawi, die we maakten van april t/m juli 2005.

15.4.05

yo, daar zijn we eindelijk weer! We zitten een beetje in de boesj boesj (maar dan wel een hele mooie boesj...), vandaar dat ze geen internet hebben (wel de kabel, maar logica ontbreekt hier nogal vaak, helaas). Bereik van telefoon is ook dramatisch, als je op 24 graden noorderbreedte staan op 14,25 meter afstand van de baoab-boom en als je je vadsige nek gewassen hebt, dan heb je wel eens bereik.....
Maar goed, we zijn nu even back in the town (mangochi....) 50 km van de plaats waar we nu zitten. Oja, nog niets verteld over mangochi. Zal ik dat nu even doen, ik hou het kort: alles wat we niet wilde, was mangochi: onvriendelijke mensen, veelste heet, niet echt wat te doen en last but not least: kakkerlakken...gadverdamme. Dus na een dag besloten we te vertrekken richting monkey bay. Een aardige (de enige ongeveer) meneer in mangochi moest toch die kant op, dus die nam ons een eindje mee. Hij dropte ons eigenlijk wel een beetje in de middel van nergens, dus daar moesten we wachten op een minibus, die helaas nooit kwam. We kwamen daar een jongen tegen die batiks en sieraden maakt. Hij werkte bij een lodge en zei dat het wel een mooie plaats was. Eindelijk kwam er een pickup (zonder voorraam, erg verfrissend, dat wel) die ons er naar toe bracht. We kwamen daar en het eerste wat we dachten is: dit is mooi,te mooi, dit moet wel heel duur zijn....maar niets bleek minder waar...het kost 5 euro pp pn. Het ligt direct aan het meer, er staan palmbomen, er is een privestrandje met bar en het is er zo mooi dat het haast pijn doet aan je ogen. Oja, er lopen overal gekko's rond (rare hagedissen met een rode kop en blauwe staart), maar ook velvetaapjes en bavianen. We hebben een relaxte kamer en alles is er prima. Het punt is alleen dat het overal zo ver vanaf ligt dat je afhankelijk bent van de eigenaars voor transport. En die mensen werken wel een beetje op onze zenuwen soms. (bijv eerst gratis ritjaanbieden en dan toch een rekening krijgen e.d.).
Zo zijn we gister naar Cape Maclear geweest, de toeristische trekpleister van Malawi, maar helaas is dat nogal vergane glorie. Weinig toeristen, veel bouwvallige lodges en overal zwermen souvenir-verkopers die je gewoon niet met rust laten. Daar hadden we het dus al snel gezien, maar onze eigenaar wilde het koste wat kost erin wrijven hoe lelijk en vervelend het daar was (vergeleken bij zijn toko). Ach ja, niet leuk maar het kan erger. We leggen het de volgende keer wel uit, hij zit nu naast ons.

Internet is hier helaas erg langzaam dus foto's komen waarsch pas over een dikke week. Dan kunnen jullie de zonsopgang boven het meer zien, en natuurlijk de aapjes, fish-eagles, gekko's, en willemijns al-aardig-negerachtige-huid.
Waarschijnlijk vertrekken we hier weer over een paar dagen, en misschien is daar weer internet en een betere telefoonverbinding,dus: tot wanneer het kan.

De groenten&tot sinas!

D&W

ps. leuk, die berichtjes ophet gastenboek. Helaas lukt email checken nog niet, internet is echt heeeel traag.