Daan en Willemijn's weblog

Dit is de weblog van Daan en Willemijn, over de reis naar Tanzania en Malawi, die we maakten van april t/m juli 2005.

24.7.05

Staking!

(hoe afrikaans)
nog even een aller-aller-allerlaatste post, hopen wij dan. Gister zijn we lekker met zn allen gaan bbqen, willemijn had hele lekkere gerookte vis gekocht, ik snaaide wat mee van de worst en steak van de andere 4 mensen. We maakten natuurlijk ook onze wereldberoemde, o zo befaamde (???) eiersalade, en auch noch ein biBchen Kartoffelsalat! Allemaal erg lekker. We zijn allemaal niet echt van Kiboko camp onder de indruk, een beetje arrogante houdinbg omdat ze een monopolie hebben (staan bovenaan in de lonely planet dus das lekker makkelijk), en de douches zijn nog steeds koud en vies. Ach ja. Vooral Katja en Chris stoorden zich daar aan en schreven dus in het gastenboek tussen alle lofzangen (mooi woord) dat het veruit de schrottigste lodge in afrika was (beetje overtrokken maar ok). Leuk dat 5 minuten later de barvrouw het gastenboek kwam halen, we hebben haar niet meer gezien.
Na wat kussens tijdelijk te hebben gestolen (we hebben een tent geleend maar geen matjes, pijnlijk met die heupen op de grond) gingen we slapen.
Vanmorgen na het inpakken onze spullen bij St Peters Guesthouse gedropt want onze leen-tent vertrok samen met de andere 4 in de auto richting Zambia. Toen we gedag zeiden hoorden we dat er iemand een ticket had moeten omboeken vanwege een south african airways-staking. Klote dus, onze luchtvaartmaatschappij. We kregen een lift van Chris, Katja, Stuart en Kate naar het kantoor van SAA, waar we een hele tijd moesten wachten omdat de 1st class mensen voorrang hadden (we dachten dat de apartheid over was, grapje).Eenmaal aan de beurt waren onze tickets binnen een kwartier omgezet van Lilongwe-Johannesburg-Londen-Amsterdam naar Lilongwe-Blantyre-Nairobi-Amsterdam, de eerste 2 vluchten met Air Malawi (ole), de laatste met KLM. Das heel erg mooi dus, en we hoeven niet via Londen, ook wat terrorisme-veiliger.
We vertrekken wat eerder, hebben 7u in Blantyre (das wel jammer, er is echt niks te doen daar. Het zou me verbazen als ze stoelen hebben!) en komen om 5.35 dinsdagochtend op Schiphol aan. Een stukkie vroeger dus maar ok. We zijn iig erg blij dat alles geregeld is, er is eigenlijk weinig veranderd. Mazzeltje dat we van die staking hoorden, de luchtvaartmaatschappij zelf heeft niks laten weten (ook niet via kranten ofzo). Ach ja.
Nou goed, we gaan onze laatste uurtjes in malawi niet achter de pc verdoen, we zullen eens even wat rondlopen en zien jullie allemaal weer snel!
Iedereen die dit weblog heeft gevolgd de afgelopen maanden: heel erg bedankt voor de interesse, het was fijn te weten dat het gelezen werd.
Donateurs ook heel erg bedankt, onze reis was niet hetzelfde geweest zonder de vrijheid om geld aan goede doelen te kunnen geven. Super.
Vrienden en familie (voor zover die nog niet in de vorige 2 groepen vallen): bedankt voor de steun, lieve mailtjes en smsjes en we zien jullie gauw weer.
En tenslotte willen we Malawi en de malawianen bedanken voor alles wat ze ons gegeven hebben, dit was echt de reis en het jaar van ons leven (tot zover). Zikomo kwambiri.

Tsalani Bwino, Malawi, we hope to see you again soon.

Mr Phiri en The Chief