Daan en Willemijn's weblog

Dit is de weblog van Daan en Willemijn, over de reis naar Tanzania en Malawi, die we maakten van april t/m juli 2005.

4.6.05

Laatste dag in Dar

Hoimensen, gisteren is het toch nog gelukt om alle 39 foto's op internet te zetten. Dat was een aardige prestatie omdat we in een internet-cafe zaten van een ontzettend irritant Aziaat (waarschijnlijk een sri lankier). Hijv ond zichzelf nogal 'de bink' en was een redelijk stoere boy! Hij wilde overal ineens geld voor rekenen (het aansluiten van het kabeltje van de imagetank kostte 500 Sh, en ooknog eens per uur!). Het laatste fotoalbum is dus nr 15.
Goed, even wat achterstallige berichtgeving: we zijn afgelopen zaterdag 'beroofd' van onze moneybelt, met daarin:
- vliegtickets
- 200$ aan traveller's checques
- wat euro's
- Daan's rijbewijs (nederlands+ internationaal)
- vaccinatieboekjes

Het is op de markt gebeurd, tussen het betalen van vis en het willen betalen van het internetcafe. Gelukkig hadden we de 'fout' gemaakt om de paspoorten in 1 nektasje te houden, net als de bankpassen en creditcards. Gelukkig is dat tasje nog gewoon in ons bezit. We zijn meteen naar de politie gegaan en hebben de verzekering gemaild.
We hebben de TC's en de vliegtickets inmiddels terug, en de rest komt ook wel goed maar datis minder essentieel. We vertellen het nu pas omdat we ouders liever op de hoogte stelden als we alles weer in kannen&kruiken hadden. Alvast sorry daarvoor, maar nu kunnen we het slechte nieuws tegelijk met het goede brengen.
Het vervelendst vinden we nog wel de vaccinatiebewijzen, omdat daar de gele koorts vaccinatie in staat, en die kan gevraagd worden op de grens van Tanzania-Malawi, en als we in Johannesburg overstappen. De eerste zal wel niet zon groot probleem zijn omdat we een kopie van het bewijs hebben en een politierapport, maar in J'burg schijnen ze 80$ te vragen en dan zetten ze de vaccinatie opnieuw. Dat riskeren we dus maar liever niet, en dus gaan we hier op zoek naar een (westerse) arts die 'm opnieuw wil zetten (of zonder m te zetten een nieuw vaccinatiebewijs wil uitschrijven). We zullen zien. Ouders, maak je geen zorgen.
We hebben vanmorgen de tickets opgehaald, en dat kostte 38$ pp. aan boete. Maar gelukkig hebben we iig de tickets weer.
Ook hebben we vanmorgen de safari geregeld, we gaan morgenochtend met de bus van Dar naar Arusha, waar we maandag na het ontbijt vertrekken. We zijn met zn 4-en: een Franstalig stelletje van onze leeftijd (uit Quebec) ontmoeten we daar. We hebben de keuze uit 2 programma's: eerst Lake Manyara, dan Serengeti, dan Ngorongoro krater, of Tarangire, Serengeti, Ngorongoro krater. Waarschijnlijk wordt t de laatste omdat 'de grote trek' momenteel meer in Tarangire-Serengeti plaats vindt. De grote trek houdt in dat er miljoenen Gnoe's, zebra's en olifanten (geen miljoenen maar toch) van het zuiden naar het noorden trekken om te overwinteren (het is hier nu winter, 32 graden). Onderweg moeten ze wat riviertjes oversteken waar natuurlijk wat krokodillen liggen te wachten met hun bek open omdat de gnoes er toch wel in lopen. We hebben erg veel zin in dit avontuur, het is wel heel duur maar ach, het geld vergeet je in een maand, de herinnering hopelijk nooit meer.
Straks gaan we naar Boonabaana, misschien kunnen zij een vaccinatiebewijs regelen. Vanavond hopelijk ergens een cafe vinden waar ze voetbal uitzenden, en dan morgen met de bus. Spannend!

Groetjes en tot mails!

Daan en Willemijn