Daan en Willemijn's weblog

Dit is de weblog van Daan en Willemijn, over de reis naar Tanzania en Malawi, die we maakten van april t/m juli 2005.

1.6.05

just another day in real paradise.....

WAUW!
zanzibar: turquoise heldere zee met mooie vissen en schelpen, poedersuiker-witte stranden, duizenden mooie grote palmbomen, heerlijk zeebriesje, vriendelijke mensen, schattige kindjes, heerlijk eten uit de zee, meestal blauwe lucht, kamer met echt zanzibari's bed en badkamer, tv en koelkast..........en laagseizoen, dus er zijn maar 6 gasten in het hotel ipv 80 en de kamer is maar 24 euro per nacht ipv 50 euro! Super dus!
Gisteren hebben we de ferry van half acht in den ochtend gepakt richting Zanzibar. Wij waren de enige touristen op de boot. Na 2 uur varen (of eerder scheuren, dat ding ging 80km/u ofzo) kwamen we aan op zanzibar. Zanzibar staat bekend om zn (drugsverslaafde) 'touts, verkopers. Nadat we door de immigratiedienst waren, zeiden we tegen elkaar: 'nu zal het gedoe wel beginnen.' En ja hoor, daar kwamen de taxi chauffeurs, beach boys, verkopers enz enz uit alle hoeken, gaten en kieren....en een lawaai dat die mensen kunnen maken! Dus we hebben ze lekker laten schreeuwen, en een taxi gepakt. we waren te laat voor de dalla dalla (pickup) naar Jambiani (het mooiste, rustigste en vriendelijkste stukje zanzibar), dus moesten we met de taxi (maar voor 15 euro voor 1,5 uur, dat valt nog reuze mee!). En de taxi chauffeur was zo vriendelijk om bij alle betaalbare lodges en hotels te stoppen, zodat we alles konden bekijken en dan besluiten waar we wilden overnachten. Dat werd dus Visitors Inn. Super mooi! Natuurlijk eerst een duik genomen in het warme, heldere zeewater. Het zand is hier zo zacht en wit, echt niet voor te stellen als je noordzee strand gewend bent.
Daarna zijn we even door het dorpje Jambiani gaan lopen. De sfeer is heel relaxed. De mensen zijn heel vriendelijk en vinden het leuk om een praatje met mensen buiten zanzibar te maken, en dat vinden wij ook, dus dat komt mooi uit! De mensen zijn hier over het algemeen op een andere manier moslim dan de Aziatische moslims in Tanzania (daar wonen veel pakistani enz). De vrouwen dragen meestal wel een sluier of zijn geheel gesluierd, maar ze zijn veel opener. Het is dus leuk en gemakkelijk om contact met mensen te maken hier (zeker als je hun normen en waarden respecteert). En dat is voor ons heel belangrijk. 's Avonds hebben we voor de eerste keer echt kreeft gegeten, echt heerlijk!! Hier kan het, want het kost hier echt niet veel (12 euro). Echt super, we hadden maar voor 1 persoon kreeft besteld maar het was genoeg voor ons 2. Culinair komen we niks tekort hiero!
's Avond heb ik (D) nog even van de luxe van een tv genoten: Cast away was op tv, en ookal hadden we die al gezien was het toch nog leuk. Willemijn lag al vroeg te dromen (vast over de kreeft). Vanmorgen twijfelden we wat we moesten doen vanwege het weer: vandaag snorkelen en morgen anar Stone town, of andersom. Het had geregend en het was aardig bewolkt dus besltoen we vandaag naar stone town te gaan. We wachtten een uur op de Dalla dalla, maar toen ie eindelijk kwam kregen we een gratis lift aangeboden van een zanzibari. We accepteerden heft maar het voelde tegelijk een beetje vreemd omdat echt bijna niemand hier ies voor niks doet. We waren dus bang om ergens eruit gesmeten te worden en dat we onze spullen moesten afgeven. Achteraf onzin, en we voelden ons een beetje rot over het feit dat we een goede kerel wantrouwden terwijl hij alleen maar aardig wilde zijn.
Stone Town is een klein centrumpje dat echt opgebouwd is als een labyrinth. Het was in de 19e eeuw het grootste slavenhandel-centrum van Oost Afrika en het museum dat we bezochten was erg indrukwekkend: 75 vrouwen en kinderen in een kelder van een meter hoog, met 2 luchtkieren en een greppel als wc. Afschuwelijk.
We hebben nog wat rondgelopen, maar zijn blij dat we (itt de meeste andere toeristen) ver weg van stone town slapen: veel te veel gedoe, drukte en ook wat criminaliteit. Doe ons het strand maar, maar toch leuk om het gezien te hebben. Nu wachten we op de 'taxi' (veel mensen verhuren hun auto aan mannetjes die toeristen rondrijden voor de helft van de prijs van 'echte' taxi's.
We hebben ook al superveel hele mooie foto's gemaakt, maar die volgen in een paar dagen. We vertrekken op vrijdagmiddag weer naar Dar es Salaam met de Ferry, en dan zondag met de bus naar Arusha waar we op maandagochtend met onze 5-days-4-nights-safari beginnen (1 1/2 dag Lake Manyara, 2 dagen Serengeti, 1 1/2 dag Ngorongoro krater. We hebben er zin an!

Groetjes en tot mails allemaal!

Daan en Willemijn

ps. Hanneke: heel veel sterkte!
pps: Peter: eindelijk klaar met je examens? Feli alvast!