Daan en Willemijn's weblog

Dit is de weblog van Daan en Willemijn, over de reis naar Tanzania en Malawi, die we maakten van april t/m juli 2005.

27.5.05

haven van de vrede (dar es salaam)

hela hola!
Vanmorgen hebben we eerst 'heerlijk' ontbeten in het fijne Jambo Inn...not...Het bij de prijs inbegrepen ontbijt is zo drakerig weinig (2 droge boterhammen met een halve theelepel boter en een halve theelepel gore namaak jam) zodat de meeste mensen wel een betaald ontbijt zullen bestellen. Maar deze 2 ' gierige' Hooolanders doen dat dus ff niet. Die hele Jambo Inn is er op uit om zo veel mogelijk geld te verdienen voor crappy shit (gore kamers, geen warm water terwijl het wel beloofd wordt, geen fatsoenlijke sloten etc, etc). No, thank you! Al moet wel gezegd worden dat het restaurant 's avonds erg lekker eten heeft. Dar es Salaam ligt aan de kust, en dat betekent VEEL VERSE VIS, en daar maak je deze twee Rotterdammers natuurlijk wel blij mee!
Dus na dit maagvullende ontbijt pakten wij onze spreekwoordelijke biezen om naar Econo Lodge 200 meter verderop te verhuizen. De kamer ziet er veel beter uit, de douche is om U tegen te zeggen (een flinke straal warm of koud water ipv een pisstraal alleen koud water), de mensen zijn vriendelijker, en het is ook nog eens 9 dollar goedkoper per nacht! Prima de prima dus!
Daarna gaan we even fatsoenlijk eten bij Chef's Pride. We bestellen 2 sandwiches, en die zijn LEKKER!jammie! En het leuke van Dar is dat ze hier overal verse fruitsapjes hebben van echt alle soorten fruit, voor 40 eurocent! Daarna lopen we naar de vismarkt, want dat lijkt ons wel wat. Heel leuk om te zien, en we kunnen het niet laten om 'wat' (1 kg, om precies te zijn..;).. verse King Prawns te kopen. Voor wat shillings extra worden ze ook nog schoongemaakt en gebakken, en ze zijn verrukkelijk! (loopt het water jullie al in de mond??!). Op de weg terug van de vismarkt naar het centrum kopen we nog verse sinaasappels en een schoongemaakte ananas, dat fruit hier is zo lekker en zo spotgoedkoop! Dus aan vitamientjes geen tekort hiero!
Tot nu toe vinden we Dar echt een leuke stad. Het is een echte wereldstad. Natuurlijk willen wel heel veel mensen iets aan ons verkopen, een ritje naar zanzibar of een safari voor ons regelen, maar dat is ook logisch. En zolang je er maar een beetje de lol van in blijft zien, een praatje met de verkopers maakt en je geduld een beetje bewaart (en ze ook normaal als mensen behandelt, wat nogal veel toeristen vergeten hier), dat is er helemaal nix aan de hand! De mensen zijn hier over het algemeen heel vriendelijk en beleefd; zo vinden ze het niet leuk als je bijvoorbeeld aan iemand de weg vraagt zonder eerst te vragen hoe het met hem of haar gaat. En als je interesse hebt in de mensen en hun cultuur, dan is dit echt een leuke stad! Ik lijk wel de reclamevrouw voor Dar es Salaam! Het leuke is ook dat hier zoveel culturen wonen, echt alles loopt door elkaar heen. Het enige waar we nog even aan moeten wennen is de benauwde atmosfeer hier. Het is heel benauwd en warm en vaak een beetje grijs.
Oja, er staan weer nieuwe foto's op!
doeg!
W en D