Daan en Willemijn's weblog

Dit is de weblog van Daan en Willemijn, over de reis naar Tanzania en Malawi, die we maakten van april t/m juli 2005.

18.4.05

Monkey Bay

Hoi lieve mense, hier is alles prima. Zitten nu in Venice Beach Lodge, in Monkey Bay (waar dus inderdaad apen rondlopen). Het is minder mooi en schoon dan de vorige toko, maar in ieder geval zijn de mensen een stuk relaxter. Gister nog kuche kuche gedronken met een duitser en een engelse Kuweitie, erg leuk. Nog even terugkomend op de vorige toko (konden we toen niet uitleggen omdat ie de hele tijd achter ons aanliep, ook in het internetcafe): hij lulde echt maar raak over van alles&nogwat zonder dat het ook maar ergens op sloeg. Zo ging hij bijvoorbeeld aan ons uitleggen dat HIV nauwelijks voorkomt hier, dat iedereen aan malaria sterft en dat de malaria in ieders lichaam zit, de mug prikt dan een paar mensen en bepaalt dan wie het zwakste bloed heeft, en diegene krijgt dan Malaria. Wisten wij ook niet, maar hij wist een nieuw medicijn/vaccin (synoniemen voor hem) uit zuid-afrika dat meer dan 100% effectief was. Wat een draak, die gozert. Het ging maar door, liepen we even naar de bar, stond meneer ook op om ons te begeleiden en van goed advies te voorzien, super!
Wel hebben we meegedaan aan een kleinschalig 'projectje' dat die duitse schilder had opgezet: hij gaf een soort van klasje op het strand aan de kinderen van het dorp, de ene keer over waarom de maan soms half is (moesten zelf ook even nadenken hoor), de andere keer gingen ze voetballen. We zijn 2x mee gegaan en de 2e x hebben we zelf een les voorbereid over wat te doen bij diarree. Het schijnt nog steeds voor te komen dat mensen het advies krijgen om bij diarree vooral maar niks te edten of drinken. Dodelijk advies dus. We hebben alles rustig uitgelegd en ook het recept voor ORS gegeven. De kinderen schenen het allemaal erg leuk te vinden, maar heel duidelijk was dat niet want het werd allemaal vertaald in het Chichewa.
We gaan hier waarschijnlijk overmorgen weer weg, richting Senga Bay en dan langzaam naar Lilongwe.
Hier kunnen we helaas geen email checken (pc uit de prehistorie) maar de berichtjes van het gastenboek zijn erg leuk (die Martijn!)

Henk: gefeliciteerd met je datum. Ben blij dat we er toch nog bij kunnen zijn; bedankt.

groetjus!

D&W (W is al aardig op weg neger te worden trouwens)